Kandidat nr 14

Johanna Palmér

42, Rystad

Om mig

Johanna Palmér är civilekonom och har bakgrund som VD för näringslivsorganisationen Östsvenska Handelskammaren. Idag arbetar hon som professionell styrelsearbetare i ett antal både större och mindre uppdrag och i eget bolag. Johanna Palmer är utsedd till Årets Ledare och Årets Samhällsutvecklare i Östergötland och är en flitigt anlitad föreläsare och krönikör på områdena ledarskap, samhällsutveckling, jämställdhet och personlig utveckling.

IMG_7375 lättare

Det här vill jag verka för inom kyrkan

Att Svenska Kyrkan ska vara relevant för nutidsmänniskan: 

Svenska Kyrkan har haft en stark plats under framväxten av hela det moderna samhället. Min övertygelse är att Svenska Kyrkan behövs och har en viktig uppgift även i framtiden, men behöver bli relevant för fler.

Att Svenska Kyrkan ska vara en öppen kyrka för alla: 

Samhället är fyllt av arenor som på olika sätt exkluderar människor. Svenska Kyrkan kan verka för sann öppenhet och tolerans, med diskrimineringsgrunderna som en självklar utgångspunkt.

Att Svenska Kyrkan är en mötesplats för andlighet: 

Andliga och existentiella frågor tar plats i många människor, även i vårt sekulariserade land. Nutidsmänniskan söker närvaro, relationer och gemenskap på många olika ställen. Svenska Kyrkan kan vara mötesplatsen för denna längtan, dessa samtal och dessa möten.