Gruppmöte inför session II

Under söndag eftermiddag den 19 november pågår gruppmöte inför Kyrkomötet 2017 session II. Gruppen samlas för att prata igenom frågorna som ska tas upp under den kommande veckan. Det är många motioner som inkommit så det är inte bara själva arbetet i plenum som kommer att bli intensiv. Även gruppmötet avsätter god tid till att diskutera frågor som är viktiga för POSK.

Nya kyrkomötes-
gruppen samlad

171028 POSKs kyrkomötesgrupp

POSKs nya kyrkomötesgrupp, vald för mandatperioden 2018-2021, samlades för en utbildningsdag i Stockholm lördag 28 oktober. 38 ordinarie ledamöter och ersättare deltog i samlingen. POSK har 43 ledamöter i kyrkomötet under perioden.

Syftet med samlingen var att lära känna varandra, få en överblick över hur arbetet i kyrkomötet och kyrkomötesgruppen fungerar och att förbereda kyrkomötets valsammanträde i Uppsala den 23-24 november.

Ordförande Hans-Olof i eftervalskommentar

Ratta in p1 måndag morgon!

Medan vi väntar på rapportering av de preliminära valresultaten i kyrkovalet så vill vi berätta att POSKs ordförande kommer att medverka i radions rapportering och komentarer efter valet:

.

Måndag morgon

Morgonekot kl 6: telefonintervju med Hans-Olof Andrén (och ev. repriser senare under förmiddagen)

P1 morgon kl 7.15: Hans-Olof förmodligen med från radiohuset i Göteborg i en panel som ska kommentera kyrkovalet.

 

POSKs ordförande
i Aktuellt 4 september

POSKs ordförande Hans-Olof Andrén deltog idag 4/9 i en valdebatt för tidningen Dagens webb-teve. I samband med detta Stockholmsbesök intervjuades han även för Aktuellt. De sände samma kväll någon slags ”debatt” mellan de två partier som mest skamlöst exploaterar kyrkovalet för egna syften – och som trivs med att ha varandra som nån slags ”favoritmotståndare” att skrämma sina potentiella väljare med.
Den korta intervjun med Hans-Olof Andrén sänds strax före sd-s-debatten. (Ca 21:55 min. in i sändningen.)

Följ debatten!

Debatt i svenska medier

På vår samlingssida om kyrkovalsdebatten samlar vi debattartiklar och insändare inför Kyrkovalet 2017 som varit införda i svenska tidningar och nätsajter – ledarartiklar och texter skrivna av någon/några POSK-medlemmar eller av företrädare för andra nomineringsgrupper eller åsikter.
Vi länkar även till en del nyhetsartiklar av intresse i sammanhanget.

Här hittar du sidan.

Valvakor?

När kyrkovalet väl är över den 17 september 20:00 och rösterna ska räknas kan det anordnas valvaka. Ibland är det en gemensam vaka för alla nomineringsgrupper i en församling eller pastorat. Men oftast håller nomineringsgrupperna själva i detta och anordnar en valvaka för sig själva.

Centralt från POSKs håll vore det trevligt att få veta om det anordnas en valvaka i just din närhet. Skriv gärna en kommentar här i nyheten om ”din” valaka.

För de som inte har möjlighet att gå till en valvaka, kan samlas på Facebook. POSK anordnar en onlinevalvaka för POSK.

Häng med på POSKs valvaka!

Publicerat av POSK Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan den 23 augusti 2017

Till onlinevalvakan är alla välkomna. Där kan POSKare samlas för att meddela hela landet hur valet gått lokalt men också för att enkelt kunna följa vad som händer i andra delar av landet.

Du behöver inte ha en registrerad användare på Facebook för att kunna läsa inläggen på Facebook, men vill du kunna skriva något måste du registrera dig på Facebook.

Paket på villovägar!

Office Depot har levererat alla våra paket med profilmaterial – men tyvärr har en del inte kommit fram.

Jag tillhör en av de som inte fått mitt paket ännu, och jag hoppas att det bara är avin till paketet som kommit på villovägar.

Är du en av dem som också saknar leveransen så hör av dig till anmalan@posk.se

Jag har koll på att POSK Sundbyberg, POSK Strängnäs domkyrko och POSK Vänersborg & Väne-Ryr saknar sina leveranser så ni behöver inte höra av er.

/Linda
Informatör

Inom kort är materialet på plats!

Office Depot håller nu på att packa materialet och kommer att börja skicka ut dem i veckan, vilket innebär att det kommer att vara ute i landet senast under vecka 32 (7-13 augusti).

Liten förvarning, det har blivit en liten miss med bomullskassen! Den blir vit och inte naturvit, men vi prioriterade att få väskan i tid framför att få den i rätt färg.