POSKs logotyp

posklogga.jpg

Skulle det vara problem att ladda ner loggorna så kan du höra av dig till info@posk.se så löser vi det på annat sätt.

Loggor för tryckändamål

EPS-format
Används om ni ska lämna loggor till tryckeri, reklambyrå eller originalare. Då krävs bra kvalitet. EPSarna är gjorda i vektorgrafik, vilket innebär att de kan storleksförändras utan kvalitetsförsämring.
(Numera kan oftast även högupplösta jpeg-filer användas i original till tryckerier, men många tryckerier anger fortfarande att EPS ska användas. Skriver man ut dokument på skrivare fungerar de högupplösta jpeg-arna bra.)

EPS för Mac respektive PC:  Det är egentligen ingen skillnad på en EPS för Mac eller PC, mer än att den s.k. ”tittbilden” är olika för Mac och PC. För att layoutdokumentet inte ska bli för tungarbetat visas bara en lågupplöst tittbild när man monterar EPSen i dokumentet. Monterar du en Mac-EPS i layoutprogram på PC, eller tvärtom, så ser du inte i dokumentet hur bilden ser, bara hur stor plats det tar. På bildens plats visas en ruta med text som talar om att där finns en EPS. När man sedan skriver ut dokumentet till en s.k. Postscriptskrivare blir utskriften ändå rätt.

EPS – för tryckning,  att ladda ner

(Vi har f.n. problem att lägga in EPS-filer för nedladdning. Nedan listas de varianter vi planerar att tillhandahålla. Om ni behöver loggor i EPS-format innan vi löst detta: hör av er till info@posk.se.)

JPG – Högupplöst för tryckning och utskrift på skrivare, att ladda ner

PDF – Högupplöst att montera in i tex InDesign, att ladda ner

Loggor för webben

PNG, att ladda ner (lågupplöst)

GIF, att ladda ner (lågupplöst)

Stiftsloggor

JPG, att ladda ner. POSK-loggor med stiftsnamnen infogade. Om en lokal logga önskas, hör av er till info@posk.se.