POSK i Folkungabygdens pastorat

Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan, POSK, finns till för att ge kyrkligt engagerade personer en plattform i kyrkovalet, för att kunna ställa upp och ta ansvar som förtroendevald i Svenska kyrkan utan att behöva tillhöra ett allmänpolitiskt parti, och utan att knyta sitt kyrkliga ansvarstagande till ett sekulärt partiprogram.
POSK i Folkungabygdens pastorat ger en möjlighet för dig att rösta på kandidater i kyrkovalet som i sitt uppdrag som förtroendevalda utgår enbart från sitt engagemang för kyrkan. 
POSKs målsättning inför kyrkovalet september 2017 är att bli största nomineringsgrupp i pastoratets fullmäktige. men också till samma målsättning för Linköpingsstifts fullmäktige och nationellt i kyrkomötet.

2016-09-18-blankare att spridas och att sättas upp på anslagstavlor runt om i pastoratet.

 

I Folkungabygdens pastorat ingår i områdena Mjölby, Skänninge, Ödeshög, Boxholm, Vifolka i sydvästra Östergötland. Pastorat har nio församlingar och ansvarar för 33 kyrkor, 38 kyrkogårdar, över 100 andra byggnader och har ca 105 anställda. Organisatoriskt är ansvaret uppdelat mellan förtroendevalda i fullmäktige och kyrkoråd som styr upp ramarna och arbetsledningen som leder arbetsorganisationen att utföra uppgifterna.

Vi, POSK i Folkungabygden, vill komma i kontakt med er som vill ställa upp och jobba som förtroendevalda för Svenska kyrkan under nästa mandatperiod som startar januari 2018. För det behöver ni bli medlemmar i POSK och få ert namn med på våra valsedlar. Uppdraget att verka i Svenska kyrkan är personligt och du kan anmäla dig hos:

Kontaktpersoner för POSK i Folkungabygden är:

Leif Larsson, Vattugatan 10A, 595 53 Mjölby. Tel. 0142-172 93 alt 070-609 69 65, E-post: leif.sonia@telia.com

Helena Kagebäck, Föreningsgatan 13C, 595 51 Mjölby, Tel. 0142-122 55 alt 073-939 66 93,
E-post: helena.kagebeck@gmail.com

 

För mer information kan du besöka vår facebooksida: POSK i Folkungabygden genom att bli vän med Leif Larsson, Mjölby                                                                                                                                                                      Alternativt sök mer information på POSKs hemsida där program, vision och valuppdatering finns. www.posk.se